Je hebt van die dagen…

Je hebt van die dagen dat het allemaal niet zo goed op gang komt. Of dat nu aan het weer ligt, of aan een hardnekkig virus dat blijkbaar nadrukkelijk ronddwarrelt, het eindmoment van de vorige avond, of aan het ingaan van de zomertijd, dat is allemaal onbelangrijk. Geef het maar een naam, verzin een goede reden, wat dan ook, dat maakt eigenlijk niet zoveel uit. Er blijft het gegeven, dat het op sommige dagen allemaal niet zo goed op gang komt.

Ik heb een schildersdoek tevoorschijn gehaald, ik weet waar de verf is, ik heb een tafel die ik alleen maar wat leeg hoef te maken om dat alles ook een werkbare plaats te geven. Maar je hebt nou eenmaal van die dagen, en het komt dan ook niet goed op gang.

Uiteindelijk -traag, traag- is de tafel leeg. En dat blijkt – niet geheel onverwacht- uiteindelijk een fluitje van een cent. Maar voordat al het schilderspul op de juiste wijze op die tafel terechtkomt, dat blijkt van een geheel andere orde. En het is niet dat ik niet wil, geen zin heb of zo. Ik heb een idee in mijn hoofd, heb een beeld van hoe het zou kunnen gaan worden en ik heb al bedacht hoe ik het aan ga pakken. Er is maar één klein hobbeltje:  Ik hoef alleen maar te beginnen.
Maar, je hebt dus van die dagen.

Uiteindelijk wordt ook deze hindernis genomen. Hoelang dat duurde laat ik hier graag in het midden. Het mag geen naam hebben, karweitje van niks.
Het schildersdoek staat gereed, verf staat klaar, kwast in de aanslag.
Maar wat ik ook doe, het voelt allemaal erg ‘stroperig’. Er zijn nu eenmaal van die dagen dat het allemaal niet zo vlotten wil, en het wordt tijd dat ik ga accepteren dat dit één van die dagen is.

Ik laat dus vandaag even de boel de boel.  Boekje gepakt, glaasje erbij, en gewoon even zitten. Lezen, of gewoon voor me uit staren. Even in de dromerige stand, het brein opladen, en morgen weer tijd voor een productieve dag!

 

2 gedachten over “Je hebt van die dagen…”

 1. Proficiat met je 30ste blogstuk!
  Wat ik altijd doe als er “even” geen inspiratie is en het zit mij dwars omdat ik toch iets wil doen, dan pak ik mijn schetsboekje waar ik eerdere dingen in heb geschetst en nog niet gebruikt. Of ik pak mijn multimap waarin ik eerdere leuke plaatjes heb verzamelt. Niet dat ik die na ga maken, maar ik laat me inspireren door de keuren of door de dingen die erop staan. Ondertussen is het dan genieten samen met het kopje thee. Zo is niksen ook plezierig en altijd schiet er dan iets te binnen;-)
  Vrolijke inspirerende groet!

  1. Hoi Jolanda,
   Ik zal aan de thee (koffie) denken, koekje d’r bij. Komt vast goed.
   Het was overigens niet de 30e blog, maar wel het 30e artikel.
   Groeten, Hans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.